NOVETATS // SETEMBRE 2019

Un cop finalitzada la setmana del llibre en català la meva llista de llibres pendents a crescut, i molt, massa. Per això, vull compartir amb vosaltres algunes de les novetats que m'han cridat l'atenció i que m'agradaria llegir. Així si els heu llegit, m'agradaria que em recomanéssiu per quin començar o quin no val la pena, per exemple. O bé, si no els heu llegit, podriem proposar-nos unes dates i així poder comentar-lo entre tots.





De l'editorial Edicions del Periscopi m'interessen:


Títol: La passió


Autor: Jeanette Winterson

Editorial: Edicions del Periscopi

Nombre de pàgines: 208

Preu: 17.50€

SINOPSIS:
En una Venècia màgica i tràgica, la Villanelle, amant de la nit i filla d’un gondoler, neix amb una particularitat: els peus palmejats. Treballa de crupier al casino de la ciutat, on coneixerà la dona casada a qui entregarà el seu cor, i també al seu futur marit, un home ferotge que acabarà venent-la a les tropes napoleòniques. Amb elles arribarà fins la gelada Rússia, on es trobarà amb en Henri, un jove soldat crèdul i innocent.

Enginyosa, provocadora, i amb una prosa encisadora, Winterson ens ofereix una oda a l’hedonisme, als diversos tipus d’amor i a les turbulències emocionals que generen les passions, on l’inimaginable aconsegueix fer-se real. La passió és la novel·la més lloada de Jeanette Winterson, un clàssic modern que la confirma com una de les millors escriptores de l’actualitat.

«Jeanette Winterson és una força desfermada de la natura. Ella sola és el canvi climàtic sencer.» Carmen Morán, El País


La societat dels somiadors involuntaris
Títol: La societat dels somiadors involuntaris

Autor: José Eduardo Agualusa

Editorial: Edicions del Periscopi

Nombre de pàgines: 304

Preu: 18.50€

SINOPSIS:
En Daniel Benchimol és un periodista angolès que somia les vides de persones desconegudes. L’artista plàstica Moira Fernandes plasma en pintura els seus propis somnis, el neurocientífic brasiler Hélio de Castro crea una màquina per filmar-los i en Hossi Kaley, hoteler i exguerriller que pateix amnèsia, hi té una relació encara més estranya i misteriosa. En Daniel Benchimol tractarà amb tots ells, mentre veu com neix a Angola, un país totalitari a la vora del col·lapse, el somni ideal de la llibertat.
La societat dels somiadors involuntaris és una novel·la sobre l’Angola contemporània, però també sobre la imaginària i somiada, en un moment en què la ingerència del meravellós en el real és una necessitat vital. Una faula profètica que posa en qüestió la realitat històrica, un relat satíric convertit en un instrument de transformació que intenta superar l’esquerda entre pensament i acció.


Títol: L'ala esquerra

Autor: Mircea Caratarescu

Editorial: Edicions del Periscopi

Nombre de pàgines: 480

Preu: 19.90€

SINOPSIS:
L’ala esquerra és la primera part d’Encegador, un monument literari concebut en forma de papallona que narra un viatge vital a través d’un Bucarest on es fonen l’experiència personal i el temps històric. Aquest volum se centra en la infantesa i la joventut del protagonista, un trajecte mitològic i fantasmal on les estàtues cobren vida i els records familiars esdevenen llegendes fosques. Cărtărescu es mostra en aquest llibre en tota la seva esplendor.


Membres de la Securitate, lluites entre àngels i dimonis, papallones gegants i la connexió amb la figura materna són només alguns dels elements d’aquesta novel·la salvatgement imaginativa, una obra visionària que conclou amb una crida a les armes espiritual.

«Un relat seductor, infatigable i enlluernador que ha aconseguit expandir els límits de la ficció.»

Jurat del Premi Formentor de les Lletres



Un cor massa gran
Títol: Un cor massa gran

Autor: Eider Rodríguez

Editorial: Edicions del Periscopi

Nombre de pàgines: 336

Preu: 19 €

SINOPSIS:
Queixals trencats a destemps, un exmarit a qui cal cuidar, uns veïns ressorgits de les flames, l’extirpació d’un mioma, l’espera del retorn d’un desaparegut. Els personatges d’aquests relats es troben en aquell moment d’inflexió on sembla que tot està a punt d’esmicolar-se, quan la rutina s’ensorra i s’intensifica el diàleg entre l’emoció i la raó. Sense concessions ni filtres, l’autora observa la línia que separa l’amor del dolor, una frontera gairebé imperceptible que determina les accions dels que decideixen ser fidels a ells mateixos encara que sigui contra la moral establerta.
Aquest volum mostra l’obra d’una autora descarnada que treballa amb la matèria del que ens fa humans i d’allò que ens allunya de ser-ho. Incisiva, elegant i original, aconsegueix sorprendre’ns a cada pàgina.
Premi dels llibreters de Guipúscoa i premi Euskadi de Literatura 2018.

De l'editorial Univers: 

Resultat d'imatges de l'abisme carla gracia
Títol: L'abisme

Autora: Carla Gracia

Editorial: Univers

Nombre de pàgines: 256

SINOPSIS:
Què fas quan el teu moment ha passat? Quan ni tan sols eres l'ombra del que vas ser?



L'Octavi Fontseca està en crisi: el seu matrimoni s'ensorra i es incapaç d'escriure. Ja no queda res de l'escriptor que va transformar tota la ràbia que sentia per una infantessa trencada en una novel·la que el va convertir en la veu d'una generació. Trenta anys més tard, l'Octavi segueix vivint d'un passat que no existeix. El seu editor s'impacienta i li proposa publicar amb el seu nom el manuscrit d'un altre.Un matí,dos policies l'informen que la seva mare, que el va abandonar quan era petit,ha aparegut morta. L'autòpsia revela que abans de morir es va empassar una pedra; una pedra que amaga secrets d'una vida que l'Octavi pensava oblidada.



Títol: Barcelona Suites

AutoraXavier Bosch; Roc Casagran; Natàlia Cerezo; Empar Moliner; Jordi Nopca; Sergi Pàmies; Adrià Pujol Cruells; Jordi Puntí; Clara Queraltó; Llucia Ramis; Sílvia Soler.

Editorial: Univers

Nombre de pàgines: 160

PREU: 15.87€ / 16.5€

SINOPSIS:

Xavier Bosch; Roc Casagran; Natàlia Cerezo; Empar Moliner; Jordi Nopca; Sergi Pàmies; Adrià Pujol Cruells; Jordi Puntí; Clara Queraltó; Llucia Ramis; Sílvia Soler.

L'Enciclopèdia diu que, en música, la suite és una «composició instrumental formada per una successió de diverses peces ­normalment, de característiques contrastades però en la mateixa tonalitat­ concebuda per a ser interpretada íntegrament i en l'ordre donat». També fa referència a l'habitació d'un hotel, una talaia privilegiada des d'on podem observar la ciutat. Aquest llibre no és ni una antologia ni òbviament una obra musical, és un recull de contes escrits per onze de les nostres veus contemporànies més rellevants.


De l'editorial Club Editor vull:

Fugir era el més bell que teníem
Títol: Fugir era el més bell que teníem

Autor: Marta Marín-Dòmine

Editorial: Club Editor

Nombre de pàgines: 224

Preu: 16,50 €

SINOPSIS:
Menció especial Premi Llibreter 2019.
La filla regularment fa les maletes i se’n va, cap a un país nou on potser arribarà a sentir-se a casa. Però no: un instint l’empeny a refusar la vida sedentària. Sembla que fugi. ¿De què?
Aquesta pregunta es converteix en el seu fil d’Ariadna. A dins del laberint hi ha un pare a qui adora i el passat –aquest temps en què el pare era un nen, i un soldat, i travessava fronteres abans d’atracar en una ciutat que no seria mai seva. La ciutat on ella ha nascut.
Fugir era el més bell que teníem és un homenatge a aquest pare i un viatge de Barcelona a Toronto, buscant rastres de vides nòmades. Marta-Marín-Dòmine els segueix amb la sensitivitat d’un caçador i toca amb els dits una veritat desconcertant: que els records dels altres –això que anomenem memòria– són el país on residim.
De l'editorial Raig Verd m'agrada:

Títol: Tardor 

Autor: Ali Smith

Editorial: Raig Verd Editorial

Nombre de pàgines: 240

Preu: 19€

SINOPSIS:
Arriba la tardor. L’Elisabet observa els canvis en el seu entorn després d’un estiu que ho ha capgirat tot al seu país. Els governs deceben, les opinions es polaritzen, el temps passa… No pot evitar que les relacions de les persones que l’envolten es transformin, igual que ho fan les estacions, però sempre queda lloc per a l’esperança​.
Tardor és el primer llibre del quartet estacional d’Ali Smith, una obra lluminosa que reinventa les formes clàssiques d’escriptura i de relacionar-se amb el nostre present a través de la literatura. Ali Smith és una de les escriptores més importants i provocadores en llengua anglesa, i ha guanyat premis tan prestigiosos com el Costa Book Award, el Folio Prize, el Baileys o el Goldsmith. Ha estat finalista quatre vegades del Man Booker Prize.
Ara publica el quartet estacional que comprèn Tardor (Raig Verd, 2019), Hivern (Raig Verd, 2020), Primavera (Raig Verd, 2021) i Estiu (Raig Verd, 2022) i ha tornat a meravellar els seus lectors. Sorprenent, lúcida, crítica…, sempre ha estat considerada una de les escriptores més importants de les lletres britàniques, però amb l’execució del quartet estacional ha rebut els elogis i el prestigi de la crítica i el públic per una obra que «supera totes les expectatives».
De l'editorial Rosa dels Vents:

el pintor d'animes-ildefonso falcones-9788417627973
Títol: El pintor d'ànimes

Autor: Idelfonso Falcones

Editorial: Rosa dels Vents

Nombre de pàgines: 688

Preu: 21,75 €

SINOPSIS:
Després de vendre més de 10 milions d'exemplars, Ildefonso Falcones torna amb una novel·la fascinant.

Una poderosa història d'amor, passió per l'art, revoltes socials i venjança a la Barcelona modernista.
Barcelona, 1901. La ciutat viu dies de gran agitació social. L'absoluta misèria dels més desfavorits contrasta amb l'elegant opulència de les grans avingudes, on destaquen alguns edificis singulars, símbol de l'arribada del modernisme.
En Dalmau Sala, fill d'un anarquista ajusticiat, és un jove pintor que viu atrapat entre dos móns. D'una banda, la seva família i l'Emma, la dona que estima, són fermes defensores de la lluita obrera; homes i dones que no coneixen la por a l'hora d'exigir els drets dels treballadors. De l'altra, la seva feina en el taller de ceràmica del senyor Bello, el seu mentor i un conservador burgès de fèrries creences catòliques, l'acosta a un ambient on imperen la riquesa i la innovació creativa.
Així, seduït per les ofertes temptadores d'una burgesia disposada a comprar la seva obra i la seva consciència, en Dalmau haurà de trobar el seu autèntic camí, com a home i com a artista, i allunyar-se de les nits d'alcohol i drogues per a descobrir el que de debò li importa: els seus valors, la seva essència, l'amor d'una dona valenta i lluitadora i, sobretot, aquests quadres que brollen de la seva imaginació i capturen en un llenç les ànimes més miserables que deambulen pels carrers d'una ciutat agitada pel germen de la rebel·lia.
Amb El pintor d'ànimes, Ildefonso Falcones ens ofereix la poderosa història d'una època convulsa alhora que ens brinda una trama emocionant en què l'amor, la passió per l'art, la lluita pels ideals i la venjança es combinen magistralment per recrear una Barcelona, sòbria i grisa en el passat, que ara s'encamina cap a un futur brillant en què el color i l'esperança comencen a estendre's per les cases i els carrers.

De l'editorial Comanegra hi ha:


Títol: Les ales de la papallona

Autora: Ariel Andrés Almada

Editorial: Comanegra

Nombre de pàgines: 104

Preu: 14, 50 €

SINOPSIS:

La Clara viu atrapada entre parets d'angoixa que, a poc a poc, van prenent el control de la seva vida. La por i l'ansietat són abrics massa pesats per a ella, però el destí té una sorpresa reservada. Una oportunitat que li permetrà tornar a volar, com només ho poden fer les papallones: sense por i cap al sol.
A través d'un recorregut pels llocs més romàntics de París, gaudirem d'un relat que arribarà al racó més profund de la nostra ànima i l'alliberarà per sempre. L'autor de l'èxit Els cirerers al desembre, Ariel Andrés Almada, torna amb una commovedora història, un crit que ens farà despertar a temps i començar a viure la vida no viscuda.
Subtítol: El moment més fosc és just abans de l'albada.

De l'editorial Columna Edicions vull:


Títol: Paraules que tu entendràs

Autor: Xavier Bosch

Editorial: Columna Edicions

Nombre de pàgines: 496

SINOPSIS:
Aquella tarda no van tenir pressa. No els empaitava ningú i les hores es negaven a avançar. Van tornar a la ciutat sense posar la música del cotxe, van esborrar la boira del camí i van retrobar la pau de saber que ja no els quedaven preguntes urgents per fer-se.
La Mara Lincoln, aventurera incansable, organitza viatges exclusius per als seus clients. El Xavi Vera, arquitecte d’èxit, rep l’encàrrec de dissenyar la casa de la seva vida. La parella es disposa a brindar per l’any nou en un hotel als Alps suïssos, amb els quatre amics de sempre.
Tots sis riuen, juguen i són feliços, però res no és mai el que sembla. L’any que enceten pot canviar-ho tot.
Paraules que tu entendràs és un retrat esmolat de la convivència. Una novel·la que explora les relacions de parella, els secrets de cadascú i l’ús que fem de la veritat. Amb una combinació de tendresa i ironia, de nostàlgia i recerca constant de la bellesa, els personatges es mouen pels replecs de l’ànima, disposats a emocionar-nos.
Després dels èxits d’Algú com tu i de Nosaltres dos, Xavier Bosch es consolida com el gran constructor d’intimitats de la nostra literatura.

Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a