El sabor de tus heridas || Dreaming Spires 3 // RESSENYA

El fi d'una saga




Títol
: El sabor de tus heridas

Autor: Victoria Álvarez

Nº de pàgines: 411

Editorial: Lumen

Llengua: Castellà

PUNTUACIÓ: 3'5/5

megustaleer - El sabor de tus heridas (Dreaming Spires 3) - Victoria Álvarez

SINOPSIS

Cuando llega la Navidad de 1909, los integrantes de la revista Dreaming Spires se han dispersado. Cae la nieve en los tejados de Oxford, pero los ánimos distan mucho de ser alegres, y los problemas no han hecho más que empezar. Chloë, la hija de Oliver, es secuestrada en Nochebuena, y la señorita Stirling acude a Lionel, huyendo de unos hombres que intentan asesinarla: ha llegado el momento de ponerse en marcha.
Nuestros héroes emprenden una aventura que primero los llevará al París de principios de siglo y luego hasta la ciudad balneario de Karlovy Vary en Bohemia. Pero hay más: el viaje los obligará también a cruzar las fronteras del tiempo. Entre 1909 y 1524, ente amenazas del presente y espíritus del pasado, Alexander, Lionel y Oliver tendrán que enfrentarse a la resolución de un último misterio. En ello se juegan mucho más que el prestigio de su revista: es su vida la que cuelga de un hilo, y falta poco para que se rompa...

RESSENYA
He començat l'any acabant la saga Dreaming Spires. I quin final! Tot i que ja l'intuïa, m'ha sorprès molt com s'ha desenvolupat creant climax constants fins a l'última línia. No ha estat el llibre que més m'ha agradat, el primer i el segon van ser encara més addictius; tanmateix m'ha deixat amb moltes ganes de llegir la nova saga que ha escrit sobre Helena Lennox, personatge de la saga Dreaming Spires. Amb aquestes tres novel·les he viatjat des d'Oxford a Irlanda, a Nova Orleans, a Paris, a Anglaterra i a Rússia. 

En aquesta última part, tots els misteris i dubtes cobren sentit. La història comença el Nadal de 1909 a Paris, tot i que els problemes comenceran a Paris la major part de la trama té lloc a Karlovy-Vary, a Bohèmia;  quatre anys després de l'aventura a Nova Orleans la qual va canviar la vida de tots. La revista d'afers paranormals: Dreaming Spires, ja no existeix. Tots els personatges s'han separat, la Veronica viu a Montmatre on intenta formar-se com a pintora entre els avantguardites, l'Alexander segueix vivint a Oxford, l'Oliver viu amb la seva nova família i filla, però amb el cor trencat per la pèrdua de la seva dona i en Lionel, canviat degut a la Senyoreta Stirling, viu sol amb el cor trencat. Però durant la nit de Nadal l'estabilitat de la vida de la Senyoreta Stirling canviarà, igual que la de l'Oliver i la Chlöe. I les circumstàncies faran que tots es reuneixin de nou, per lluitar un últim cop contra el misteri que uneix les tres aventures d'Irlanda, Nova Orelans i finalment Karlovy-Vary.

El que més m'agrada de Victoria Álvarez és el seu talent per submergir-te en la lectura, enganxar-te i crear-te la necessitat de llegir sense pausa fins arribar al final. Em fascina també com aconsegueix crear personatges tan ben definits i ambientacions tan ben documentades tenint en compte el context històric. Tot i que és impossible comparar el caràcter dels personatges del segle XIX d'aquesta novel·la amb els personatges de les obres escrites realment durant aquest període, trobo que això juntament amb el lèxic fa molt propera l'època i causa interès per saber més sobre aquest període. 

Així doncs, si us agraden les històries de misteri, amb un toc entre fantàstic i paranormal, o bé si busqueu una lectura addictiva, jo us la recomano moltíssim. 

Ressenyes de la primera i la segona part de la saga:
TU NOMBRE DESPUÉS DE LA LLUVIA || Dreaming Spires 1

@meyonbook
"Tu nombre después de la lluvia" de Victoria Alvarez ha estat sens dubte una de les millors lectures d'enguany.

A més d'uns personatges molt treballats, rodons amb un passat propi i molt diferent, és una novel·la que es devora, et fa sofrir, sombriure i en les últimes pàgines és impossible deixar de llegir. Però no sols és excepcional pels seus personatges, i la seva trama perfectament enllaçada i sorprenent, sinó que també la seva escriptura és perfecta, et submergeix en aquest ambient tan gris i místic propi de les novel·les gòtiques del segle XIX en el qual se situa l'acció. És el perfecte equilibri entre contingut i forma.
La recomano a tots aquells que els agradin les novel·les de misteri i a tots aquells que mai s'han endinsat en elles, com jo, perquè descobrireu tot un món increïblement màgic i addictiu.
Llegir aquest llibre ha estat la millor manera de començar l'estiu.

CONTRA LA FUERZA DEL VIENTO || Dreaming Spires 2

@meyonbook
Nova Orleans, un vaixell pirata enfonsat, una bruixa, esclaus, tribus i supersticions. Contra la fuerza del viento és una novel.la gòtica, policíaca i històrica a la vegada. La seva prosa és deliciosa i addictiva; les descripcions lingüísticament són molt riques i plenes de sinestèsies. Els personatges són rodons i estan molt ben definits. També hi ha un gran domini de la veu narrativa en tercera persona omniscient que quan vol t’amaga coses per tal de crear suspens.

I, a més a més, està ple de referències literàries: un personatge es diu Oliver Twist. El Lionel em recorda al personatge antivictorià i decadent del Retrat de Dorian Gray de Òscar Wilde.
El passat de la senyoreta Stirling em recordava a quan vaig llegir Memòries d’una Geisha. Tots tres clàssics de la literatura anglesa, fins i tot, els protagonistes són d’Oxford; ciutat on van estudiar també els gran autors de la literatura anglesa entre ells Òscar Wilde. També em va agradar llegir sobre Oxford ja que em va recordar l’estiu que hi vaig viure tres setmanes.
Finalment, he adorat com juga amb la referència mitològica de Perséfone: així s’anomena el vaixell enfonsat i fantasmagòric.
En resum, és una novel.la que us recomano moltíssim si busqueu una història que us enganxi amb suspens i aventures entre Oxford i Nova Orleans.

Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a