RESSENYA // CONTRA LA FUERZA DEL VIENTO


Títol: CONTRA LA FUERZA DEL VIENTO

Autor: Victoria Álvarez

Nº de pàgines: 521

Editorial: Lumen

Llengua: castellà

PUNTUACIÓ: 4/5


SINOPSIS

Inglaterra, 1905. Han pasado unos años desde los acontecimientos narrados en Tu nombre después de la lluvia y la vida ha sido generosa con el equipo del periódico Dreaming Spires. Nada parece poder perturbar su tranquilidad, pero a finales de mayo los tres amigos reciben la visita de la bella y misteriosa señorita Stirling, que luce sus mejores galas y acude a la ciudad con una tentadora oferta para ellos.

Alexander, Lionel y Oliver, acompañados por la excéntrica Veronica, acceden a acompañarla a una aldea cercana a Nueva Orleans para descubrir qué hay de cierto en la leyenda alrededor del Perséfone, un bergantín hundido misteriosamente en el río Mississippi en 1862. Nada queda del barco, y al principio la gente del pueblo parece poco dispuesta a recordar el pasado, pero al cabo de unos días sabremos mucho más del trágico destino de sus marineros, y cabe que incluso se revele la verdadera historia de la señorita Sterling...

Después de Tu nombre después de la lluvia, llega la segunda parte de esta espléndida saga de Victoria Álvarez, una joven autora que nos devuelve a la mejor literatura del siglo XIX.


OPINIÓ

Nova Orleans, un vaixell pirata enfonsat, una bruixa, esclaus, tribus i supersticions. Contra la fuerza del viento és una novel.la gòtica, policíaca i històrica a la vegada. La seva prosa és deliciosa i addictiva; les descripcions lingüísticament són molt riques i plenes de sinestèsies. Els personatges són rodons i estan molt ben definits. També hi ha un gran domini de la veu narrativa en tercera persona omniscient que quan vol t’amaga coses per tal de crear suspens.

I, a més a més, està ple de referències literàries: un personatge es diu Oliver Twist. El Lionel em recorda al personatge antivictorià i decadent del Retrat de Dorian Gray de Òscar Wilde.
El passat de la senyoreta Stirling em recordava a quan vaig llegir Memòries d’una Geisha. Tots tres clàssics de la literatura anglesa, fins i tot, els protagonistes són d’Oxford; ciutat on van estudiar també els gran autors de la literatura anglesa entre ells Òscar Wilde. També em va agradar llegir sobre Oxford ja que em va recordar l’estiu que hi vaig viure tres setmanes.
Finalment, he adorat com juga amb la referència mitològica de Perséfone: així s’anomena el vaixell enfonsat i fantasmagòric.
En resum, és una novel.la que us recomano moltíssim si busqueu una història que us enganxi amb suspens i aventures entre Oxford i Nova Orleans.

Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a