EL COLIBRÍ || RESSENYA

Llegir històries amb forts missatges optimistes és el que més ens falta actualment.

Sinopsis

Aquesta és la història d'en Marco Carrera, oftalmòleg italià tocat per la tragèdia, la nostàlgia i l'esperança. La seva vida es veu marcada per grans amors, pèrdues atroces i coincidències fatals que amenacen d'arrossegar-lo en un remolí cada cop més profund. Però en Marco persisteix i lluita per mantenir-se dret i entomar les cartes marcades que li brinda el destí.
 
El colibrí és una novel·la irònica, brillant i sensible, d'una bellesa absoluta. Sandro Veronesi es consagra com un dels narradors italians més hàbils i profunds dels últims temps i ens ofereix un personatge tan vívid i captivador que està destinat a acompanyar-nos de per vida.
«Apassionada, fascinant i enginyosa fins al moll de l'os, ja mereix ser considerada un clàssic.» Jhumpa Lahiri

Sobre l'autor i traductor

Sandro Veronesi 

Sandro Veronesi (Florència, Itàlia, 1959) és considerat un dels millors escriptors italians contemporanis. La seva primera novel·la, Per dove parte questo treno allegro, fou publicada el 1988. És autor d’una extensa obra literària i un assagista i periodista destacat. L’any 2006 va guanyar el premi Strega, el guardó literari més prestigiós d’Itàlia, per la novel·la Caos calmo, un reconeixement que ha tornat a obtenir el 2020 amb El colibrí i amb el qual s’ha convertit en el segon autor que guanya dues vegades aquest premi. 

Traducció de Pau Vidal 

Pau Vidal és filòleg de formació i divulgador lingüístic d’ofici. Com a traductor de literatura italiana s’ha especialitzat en narrativa contemporània (Tomasi di Lampedusa, Roberto Saviano, Federico de Roberto, Antonio Tabucchi, Erri de Luca, Gianni Rodari…) i sobretot en l’obra d’Andrea Camilleri, el creador del comissari Montalbano, del qual n’ha girat al català una quarantena de títols.

Ressenya

Avui amb el club de lectura de @llibrerialagralla hem comentat ‘El Colibrí’ de #sandroveronesi editat per @edicions_del_periscopi . Quin llibre!  Sort que em vaig unir a aquesta lectura conjunta i l’he descobert! 

És un llibre que tracta temes tan actuals i, a la vegada, tabús en la nostra societat: des del dol, fins al dret a l’eutanàcia, que just s’ha aprovat aquesta setmana, i què entenem per llibertat que penso que no hi hauria un millor moment per llegir aquest llibre! 

És una història que podria ser tot un drama i trencar-te el cor, i ho fa; però no te n’adones fins que ha passat i pares per reflexionar-hi. Les metàfores exagerades i el to còmic fan que el drama quedi camuflat i la lectura és molt original! L’estructura també penso que és el que més m’ha fascinat, a l’inici fa respecte i és una lectura que demana atenció en tot moment, però just això és el que aporta misteri i dona ganes de seguir llegint! No coneixia l’autor però m’ha fascinat, quin domini de la narrativa! 

Malgrat totes les adversitats que ha d’afrontar en Marco al llarg de la seva vida, el protagonista no perd mai l’esperança, i ara, més que mai, llegir històries amb forts missatges optimistes és el que més ens falta. Penso que tracta temes tan actuals, tabús i reals que és impossible que la seva lectura et deixi indiferent! 

El llibre té lloc a Florència, just a l’acabar-lo he estat buscant a la galeria de fotos i he trobat aquestes, de just quan m’acabava de crear el compte de meyonbook i començava a fer fotos (la qualitat no és la millor...) i he recordat com era viatjar 

Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a