Programa 3 || RÀDIO LITERALMENT

sofà, PELI i manta   o    sofà, LLIBRE i manta?



Sou més de sofà, PELI i manta o de sofà, LLIBRE i manta?

Si us agrada tant llegir com veure pel·lícules, al programa Literalment trobareu una secció on parlarem de cinema i llibres. Com cada final de mes avui portem un llista de cinc adaptacions que s'han estrenat per informar-vos i facilitar-vos la tria de la pròxima lectura o les pel·lícules o sèries a veure els divendres a la nit i als caps de setmana.

Jo soc la Mariona Arabia, meyonbook a instagram, twitter, tiktok, youtube, twitch, pinterest i al blog on podeu trobar tot tipus de recomanacions de llibres i activitats literàries i on podreu trobar també aquestes recomanacions perquè no us en perdeu cap. 

Comencem! 

Iniciem el mes de març amb Moxie, el 7 de març va arribar a Netflix una comèdia dramàtica amb un fort missatge feminista ambientada en un institut americà. Basada en la novel·la de Jennifer Mathieu, publicada al català per Fanbooks i dirigida per Amy Poehler. 'Moxie' és la història d'una noia que farta de l'ambient sexista i tòxic del seu institut, encara que és tímida i només té 16 anys; inspirada en el passat rebel de la seva mare, publica de forma anònima una revista zine que provocarà una revolució a tota la seva escola. 





Al 19 de març arriba The Mauritanian, dirigida per Kevin Macdonald. La pel·lícula està basada en fets reals, recollit pel propi Mohamedou Ould Slahi a la novel·la Diario de Guantánamo. És la història sobre aquest home que sobreviu a la presó de Guantánamo després d'haver sigut detingut i empresonat sense càrregs pel gobern d'Estats Units durant una dècada i sense que s'hagi fet cap judici. Després de perdre qualsevol esperança, Slahi troba advocats aliats amb l'advocada defensora de Nancy Hollander i la seva associada. Junts s'enfrontaran a innombrables osbtacles a la recerca de la justícia. Ha guanyat el Globo d'Or a millor actriu i ha estat nominada a millor actor principal. 




Continuem amb 'La templanza'. El 26 de març arriba a prime video la sèrie basada en la novel·la de Maria Dueñas, l'autora d'altres novel·les com 'El tiempo entre costuras' i 'La hija del capitán' de les quals també se'n van fer una sèrie. 'La templanza' és un drama romàntic ambientat al segle XIX i narra la història d'un home i una dona el destí dels quals farà que coincideixin en un lloc i un temps fascinant. Una història sobre què és construir un imperi i perdre'l en un dia. 



El mateix dia també arriba una nova sèrie sobre un dels personatges més atractius de la literatura anglesa i del cinema: Sherlock Holmes. 'Los irregulares' és una sèrie on les històries del detectiu més famós de londres es reformulen amb un to sobrenatural. I un grup de desconeguts que viuen al carrer i que són qui realment fan la feina bruta del detectiu i que mereixen el seu moment de glòria i reconeixement sobre la seva feina esdevindran els protagonistes.




Si sou fans de la pel·lícula Capitan Fantastic o del clàssic de Thoreau, Wolden, el 26 de març arriba també al cinema 'Nomadland'. També la podrem veure a Disney+ a partir del 30 d'abril. 

Dirigida per Chloé Zhao, Nomland és la història de Fern, una dona que, després del colapse econòmic d'una empresa en una zona rural de Nevada, decideix llançar-se a la carretera amb la seva furgoneta i convertir-se en una nòmada moderna, disposada a descobrir com és la vida als marges de la societat convencional. Alguns dels personatges que actuen com a mentors de la protagonsita són nòmades reals i es convertiran també en companys de viatge per l'immens paisatge de l'Oest d'Estats Units.

Està basada en la novel·la Nomandland: Surviving America in the Twenty-First Century, un llibre de no ficció de Jessica Bruder que s'editarà al castellà amb el títol: País nómada. Supervivientes del siglo XXI. 

Ha guanyat nombrosos premis entre els quals hi ha el Globo d'Or 2021 a millor pel·lícula de drama i millor director. I ha estat nominada a millor actriu principal i a millor guió. 





Si veieu alguna d'aquestes pel·lícules, no us oblideu d'etiquetar-nos a instagram o twitter @Literalment  perquè poguem veure què us han semblat.

Moltes gràcies per escoltar-nos!



També ens podeu escoltar a:



Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a