RESSENYA || LA LUNE EST UN ROMAN

 LA LUNE EST UN ROMAN | EL LIBRO DE LA LUNA | L'ALTRA CARA DE LA LLUNA

Si sempre us ha fascinat la lluna o interessat l'astronomia, i gaudiu escoltant-ne lllegendes, no us perdeu aquesta fantàstica obra. Amb una prosa molt clara i entendora per a tothom, Fatoumata Kebe explica tots els mites i llegendes sobre la formació de la Lluna, també n'explica les diferents teories científiques i la hipotesis actual sobre la seva creació. Ens parla sobre la seva formació i sobre tots els misteris que encara hi ha per descobrir sobre el nostre satèl·lit. Avui us porto tres recomenacions, l'edició original en francès i dues traduccions, al català per Carles Miró Jordana, editada per Angle editorial (L'altra cara de la Lluna), i al castellà per Regina López Muñoz, editada per Blackie Books (El libro de la Luna).

Anomenada una de les 50 persones més influents del 2019 per la revista Vanity Fair.

Fatoumata Kébé és una astrònoma, astrofísica i educadora francesa especialista en brossa espacial. Des dels vuit anys que l'apassiona l'astronomia, tal com ha dit en nombroses entrevistes, l'autora explica que des del suburbi de París on va néixer, a Montreuil, a causa de la contaminació lumínica només podia veure algunes estrelles i la lluna, a la nit, però els detalls de la lluna eren tan visibles que la van captivar. Actualment és doctora en astronomia per la Universitat de la Sorbona i, a banda de fer recerca, treballa per fer divulgació científica a l'Àfrica i en alguns barris desafavorits de França. Va crear l'associació Ephémérides, amb la qual organitza tallers i activitats. També milita en organitzacions que promouen el paper de les dones en el món científic i el 2018 va ser escollida com una de les personalitats franceses més influents al món. Amb aquest llibre, Kebe vol fer que tots aquests coneixements que ha anat adquirint sobre la lluna al llarg dels seus anys de carrera siguin accessibles per a tothom.


Des de la formació del món a la formació de la Lluna i a l'actualitat, passant per totes les creences, mites i llegendes universals sobre el nostre satèl·lit, aquest estudi amb una prosa entendora és el regal de Nadal ideal per aquells a qui creieu que els pot enamorar saber-ho tot sobre la Lluna. Sens dubte és un llibre que no pot faltar a les vostres biblioteques personals.


«El primer dibuix de la superfície de la Lluna el va fer el 1609 Thomas Harriot, un matemàtic i astrònom anglès. Segur que coneixeu els seus dibuixos fets amb tinta de sèpia en què els cràters semblen petits volcans. Antoine de Saint-Exupéry devia tenir molt presents aquests esbossos simples i poètics de Harriot quan va dibuixar el planeta del Petit Príncep.»





Us deixo un petit tastet en català:


Us deixo també el programa on parlen d'aquesta obra i d'altres de la literatura universal sobre la lluna a Ciutat Maragda:


També podeu llegir-ne una entrevista a l'autora aquí.




Comentaris

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Troba'm a